Lezingen

Minstens twee keer per jaar organiseert de vereniging een lezing. De onderwerpen varieren elke keer en er wordt getracht om de meest actuele onderwerpen aan te laten snijden.

 

Voor de meeste lezingen wordt een gastspreker uitgenodigd die specialist is op het door hem/haar besproken onderwerp.

 

 

Voor elke hondeneigenaar zijn deze lezingen een interessante aangelegenheid om meer te weten te komen over de diverse onderwerpen die spelen binnen de kynologie.


Aankomende lezing

 

9 oktober 2019


Voorgaande lezingen

 

21 MAART 2017

 

Op 21 maart 2017 gaven de gezelschapsdierenartsen Drs. Esther van den Brandt en Drs. Florian Jebbink van Gelre Dierenartsen, samen een informatieavond voor onze kynologen club. De onderwerpen waren:  “op maat vaccineren “en “nieuwe technieken tandheelkunde”.

 

 

2016

Op 11 oktober heeft Bea van Zanten een lezing verzorgd over vachtverzorging. Er was een grote opkomst. Bea legde duidelijk uit wat een verzorging inhield en gaf waardevolle antwoorden op vragen van de aanwezigen.

 

Op 12 april organiseerde we een lezing over Zoonose. Claire Laane-de Fremery ging duidelijk in op de gevaren van overdragingen van hond op mens.

 

 

2015

Op 13 oktober gaf dhr. Wout Arxhoek een lezing over de exterieur en beweging van honden. Wout gaf een duidelijk beeld over de bouw van de hond en de functionele werking van het skelet/spieren.

 

Op 7 april 2015 verzorgde Hildeward Hoenderken een zeer interessante lezing over het gebit van honden, de afwijkingen en de aandachtspunten werden op een zeer interactieve manier besproken.

 

 

2014

Dinsdag 21 oktober 2014 gaf gastspreker Peter van Baaren-Grob een lezing over de "Esthetiek versus ethiek in de kynologie".

 

Het was een eigenzinnige kritische bezinning over schoonheid in de rashondenfokkerij. Peter heeft een prachtige power-point presentatie gemaakt en toonde daarin zijn eigen visie over schoonheid in de rashond.